Τι θεωρείται “φυσιολογικό” στο θηλασμό

Μέσω των ερευνών της η Dr Jacqueline Kent (από το Πανεπιστήμιο της Δυτικής Αυστραλίας-UWA) με μεγάλη επιτυχία έχει επαναπροσδιορίσει τα όρια για το «Τι θεωρείται ‘φυσιολογικό’ στο θηλασμό».  Υπάρχει ένα μεγάλο εύρος για το ‘φυσιολογικό’ στον αποκλειστικό θηλασμό, σε σχέση με τη διάρκεια που τα βρέφη σιτίζονται, το πόσο διαρκεί ο κάθε θηλασμός και το πόσο γάλα λαμβάνει το βρέφος σε κάθε θηλασμό.

Καθώς κάθε ενήλικας είναι διαφορετικός, έτσι διαφορετικό είναι και το κάθε βρέφος. Καθώς τα βρέφη μεγαλώνουν από 1 έως 3 μηνών, πραγματοποιούν λιγότερους, γρηγορότερους και μεγαλύτερους θηλασμούς, αλλά είναι ενδιαφέρον πως, η ποσότητα μητρικού γάλακτος που λαμβάνουν για μια ολόκληρη ημέρα, παραμένει σταθερή έως και τους 6 μήνες. Ένα από τα κυριότερα αποτελέσματα αυτής της έρευνας, είναι η επίδραση στη μητέρα.

Παρακολουθούμε τα μοτίβα του θηλασμού και αυτό μας βοηθά να εφησυχάσουμε τους γονείς πως η συμπεριφορά τους κατά το θηλασμό είναι φυσιολογική. Αυτό, μπορεί να διατηρήσει ή να βελτιώσει την εμπιστοσύνη των θηλαζουσών μητέρων.

Διαβάστε περισσότερα εδώ:

poster_infografik_kent_A4_el_high