Τι είναι αυτό που κάνει το μητρικό γάλα τόσο μοναδικό;

Το μητρικό γάλα είναι ένα μοναδικό και συναρπαστικό ζωντανό υγρό! Το στήθος είναι ένα όργανο που παράγει το μητρικό γάλα και το κάνει με τα σωστά θρεπτικά συστατικά και στη σωστή ποσότητα για να ανταποκριθεί στις ανάγκες του βρέφους. Το μητρικό γάλα επίσης περιέχει βλαστοκύτταρα και ανοσολογικούς παράγοντες  και ακόμη αλλάζει σε γεύση ανάλογα με το τι τρώει η μητέρα. Το ανθρώπινο γάλα είναι ειδικά σχεδιασμένο για «μικρούς» ανθρώπους, για παράδειγμα, περιέχει περίπου 4% λίπος, ενώ το γάλα της φώκιας ή της φάλαινας περιέχει περίπου 50% λίπος.

Ο εγκέφαλος είναι το πιο λιπαρό όργανο του σώματος! Ο εγκέφαλος των βρεφών σχεδόν διπλασιάζεται σε μάζα στους πρώτους 6 μήνες ζωής, κάνοντας τα μοναδικά συστατικά του μητρικού γάλακτος, ειδικά τα λίπη, τόσο σημαντικά για τη βέλτιστη ανάπτυξη του εγκεφάλου!

Υπάρχουν κυριολεκτικά χιλιάδες διαφορετικά συστατικά στο μητρικό γάλα, τα περισσότερα των οποίων δεν μπορούν να αναπαραχθούν τεχνητά. Οι επιστήμονες συνεχώς ανακαλύπτουν νέα συστατικά, κάνοντας την έρευνά τους ένα συναρπαστικό ταξίδι, στο οποίο η Medela είναι υπερήφανη που συμμετέχει.

Διαβάστε περισσότερα εδώ:

200_8461_infographic_value_of_breastmilk_A4_DELEL