Θέματα υγείας κατά το θηλασμό

Καμιά φορά μπορεί να αντιμετωπίσετε ειδικές καταστάσεις. Εσείς ή το μωρό σας, μπορεί να έχετε ιατρικές επιπλοκές, μπορεί να αποχωριστείτε το μωρό σας και να φοβάστε για την υγεία του. Αλλά ακόμα και σε μια τόσο δύσκολη κατάσταση, μπορείτε να ξεκινήσετε ή να συνεχίσετε να θηλάζετε ή να αντλείτε το γάλα σας. Ο θηλασμός και το γάλα σας παρέχουν τη βέλτιστη διατροφή και άλλα πλεονεκτήματα στο μωρό σας ακόμα και αν χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα για την υγεία του.

Βρέφη με ιδιαίτερες ανάγκες

Αν το μωρό σας γεννηθεί με λαγόχειλο ή λυκόστομα, αν έχει κάποια νευρολογική δυσλειτουργία ή υποφέρει από άλλα ιατρικά προβλήματα, το γάλα σας θα είναι πιθανότατα η καλύτερη διαθέσιμη διατροφή. Μόνο εσείς μπορείτε να του παρέχετε το γάλα σας. Υπάρχουν και κάποιες πολύ σπάνιες περιπτώσεις όπου δεν επιτρέπεται το μωρό να θηλάσει, ή δεν μπορεί να τρέφεται μόνο με το θηλασμό.

Θέματα υγείας της μητέρας

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι αν μια μητέρα είναι άρρωστη, δεν μπορεί να θηλάσει. Αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια. Ο απογαλακτισμός είναι σπάνια απαραίτητος όταν μία μητέρα η οποία θηλάζει είναι άρρωστη και πολλές φορές είναι ο θηλασμός είναι και πιο εύκολος. Ο θηλασμός εξοικονομεί χρόνο και χρήμα. Τις περισσότερες φορές, είναι πιθανό να βρεθούν φάρμακα που είναι συμβατά με το θηλασμό. Αν τυχόν αρρωστήσετε, το πιο πιθανό είναι να βρεθεί μία λύση για να σωθεί η σχέση σας με το θηλασμό. Μερικές φορές μπορεί να είναι απαραίτητο να διακοπεί προσωρινά ο θηλασμός, αλλά μπορείτε να τον ξαναρχίσετε ακόμα και μετά από μία διακοπή.

Συμβουλευτείτε τον ιατρό και το σύμβουλο γαλουχίας σας, για να σας βοηθήσουν σε τέτοιες ιδιαίτερες περιπτώσεις.