Πολύτιμες οικογενειακές στιγμές

Στιγμές τρυφερότητας – ποιοτικός χρόνος με το μωρό σας

Rebekka Schuyler, Oosterhaut, Ολλανδία, μητέρα ενός παιδιού

Όταν ξεκίνησα να θηλάζω την Έμμα μου, συχνά ανησυχούσα μήπως δεν έπινε αρκετό γάλα. Δεν είχα τρόπο να μετρήσω την ποσότητα που έπινε. Μου είχαν πει ότι, στην ηλικία των 10 ημερών, το στομάχι του μωρού έχει το μέγεθος μίας μπάλας του γκολφ! Δεν είχα συνειδητοποιήσει πόσο μικρό ήταν.

Πώς να θηλάσετε

Η μαία με επισκεπτόταν τακτικά αφ’ ότου έφυγα από το μαιευτήριο. Μου έλεγε να σημειώνω πόσες πάνες άλλαζα μετά από ούρηση και κένωση της Έμμας, το βάρος που έπαιρνε και πόσο δραστήρια ήταν. Ως νέα μητέρα, βρήκα πολύ χρήσιμες τις συμβουλές της, αλλιώς δεν μπορούσα να είμαι σίγουρη ότι κάνω το σωστό.

Το να θηλάζεις σημαίνει να μοιράζεσαι στιγμές οικειότητας

Μόλις εξοικειώθηκα με το θηλασμό, κατάλαβα ότι ήταν η πιο θαυμάσια εμπειρία απ’ όλες. Ήταν μια πολύ προσωπική στιγμή, μόνο για μένα και το μωρό μου. Κατάφερα να απομονώνομαι από τον υπόλοιπο κόσμο και να επικεντρώνομαι στην Έμμα. Ξέρω ότι ο σύντροφός μου ήταν περήφανος για μένα και το μωρό μας και ήθελα να τον βοηθήσω να βιώσει κι εκείνος την ίδια στενή επαφή. Ήθελα επίσης να αποκτήσει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στη φροντίδα της Έμμα.

Ο σύζυγός μου ξεκίνησε να την ταΐζει

Μίλησα στη μαία για το θέμα αυτό και πρότεινε να χρησιμοποιήσω θήλαστρο, για να μπορεί κι εκείνος να ταΐζει την Έμμα. Ήταν μία εξαιρετική πρόταση και αισθάνθηκα ικανοποίηση που έβλεπα τον σύντροφό μου να ταΐζει το μωρό μας με την καλύτερη δυνατή τροφή.

Η οικογένειά μας ήρθε πιο κοντά

Όσο περισσότερη αυτοπεποίθηση αποκτούσε, τόσο πιο χαλαρός γινόταν και τελικά τόσο πιο κοντά ερχόταν στην Έμμα. Το γεγονός ότι μοιραστήκαμε αυτές τις τρυφερές στιγμές ο ένας με τον άλλον ως οικογένεια, μας έφερε πιο κοντά.