Η επιστήμη του θηλασμού των βρεφών

Ο επιτυχημένος θηλασμός είναι αποτέλεσμα της σωστής συνεργασίας  μεταξύ της μητέρας και του βρέφους. Για να μπορέσετε να καταλάβετε και να επιτύχετε στον θηλασμό, είναι πολύ σημαντικό αρχικά να κατανοήσετε την ανατομία και τη φυσιολογία της γαλουχίας και της άντλησης του μητρικού γάλακτος. Η Medela, μαζί με ειδικούς επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Δυτικής Αυστραλίας (UWA), μελέτησε εντατικά την ανατομία του στήθους κατά το θηλασμό. Αυτή η επαναστατική έρευνα προκάλεσε τις προηγούμενες γνώσεις και οδήγησε στην επανεγγραφή πολλών βιβλίων.

Ήταν αναμενόμενο πως εάν προέκυπταν νέα στοιχεία σχετικά με τη λειτουργία του στήθους, θα προέκυπταν και ερωτήματα σχετικά με τον τρόπο θηλασμού των βρεφών  από το στήθος. Χρειάστηκε περισσότερη έρευνα και τα αποτελέσματά της είχαν μεγάλο ενδιαφέρον.

Η τελευταία έρευνα για τη φυσιολογία της άντλησης από το στήθους διεξήχθη στα μέσα της δεκαετίας του 80 από τον M. Woolridge και οι κλασσικές εικόνες που βλέπουμε από τότε είναι εδώ:

Η συμβατική άποψη υποστηρίζει πως οι διευρυμένοι γαλακτοφόροι πόροι, γνωστοί ως  «γαλακτοφόροι κόλποι», ακριβώς πίσω από τη θηλή, ήταν το κλειδί για την άντληση του γάλακτος. Παρ’ όλα αυτά, η έρευνα σχετικά με την ανατομία του στήθους κατά το θηλασμό δεν μπόρεσε να αναγνωρίσει αυτούς τους «γαλακτοφόρους κόλπους». Η έρευνα, στη συνέχεια, ανακάλυψε πώς το νεογνό αντλεί το γάλα από το στήθος και τα αποτελέσματα βρίσκονται εδώ:

Μπορείτε να δείτε τον υπέρηχο του κύκλου αναρρόφησης εδώ:

Για την καλύτερη παρακολούθηση της γλώσσας το βίντεο εδώ παίζει πιο αργά:

Μια επικάλυψη έχει τοποθετηθεί σε αυτήν την εικόνα για καλύτερη προβολή: