Απαιτητική οικογενειακή ζωή

Πολύτιμο μητρικό γάλα

Laura Parker, Manchester, England, Μητέρα δύο παιδιών

Αποφάσισα συνειδητά να θηλάσω κα τα δύο παιδιά μου, διότι ήμουν σίγουρη 100% ότι ήταν ο ιδανικός τρόπος να τους προσφέρω το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα στη ζωή τους.

Το μητρικό γάλα προστατεύει το μωρό σας

Το μητρικό γάλα είναι πιο πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά από οποιοδήποτε άλλο υποκατάστατο. Είναι πλούσιο σε βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία: καμία συνθετική τροφή δεν μπορεί να επιτύχει κάτι τέτοιο. Και όχι μόνο αυτό: Η σύστασή του αλλάζει κατά τη διάρκεια της ημέρας και έτσι είναι πάντα κατάλληλο σε κάθε στάδιο της ανάπτυξης του μωρού. Το μητρικό γάλα προστατεύει επίσης τα μωρά από πολλές λοιμώξεις και έχει τεράστια μακροχρόνια οφέλη, όπως π.χ. μείωση του κινδύνου της παιδικής παχυσαρκίας και του άσθματος. Έτσι, ο θηλασμός ήταν για μένα η  προφανής επιλογή.

Ο θηλασμός ενδυναμώνει το σώμα

Ο θηλασμός όχι μόνο δεν κοστίζει, αλλά είναι πάντοτε διαθέσιμος κάτι που αποτελεί ευλογία για μία πολυάσχολη μητέρα δύο παιδιών. Ο θηλασμός μού προσφέρει τεράστια προσωπική ικανοποίηση. Το γεγονός ότι βοηθάω τον μικρούλη μου Μαρκ να μεγαλώσει γεμάτος υγεία είναι θαυμάσιο και μου προσφέρει μοναδικά συναισθήματα τρυφερότητας. Έτσι, υπήρχαν δύο πολύ σημαντικοί λόγοι για να τον θηλάσω όσο περισσότερο μπορούσα: η υγεία του και ο στενός μας δεσμός.

Μερικές φορές ανησυχείς

Φυσικά, υπήρξαν φορές που ανησυχούσα, μήπως δεν είχα αρκετό γάλα για τον Μαρκ. Εκείνος όμως έπαιρνε βάρος και η σύμβουλος θηλασμού με καθησύχασε. Ο σύζυγός μου επίσης ήταν εξαιρετικά προστατευτικός, έχω μία θαυμάσια οικογένεια! Αλλά μου αρέσει να βγαίνω και έξω, οπότε για να μη μείνει ο Mark χωρίς μητρικό γάλα, επέλεξα ένα θήλαστρο για τις ώρες που λείπω.

Ένα θήλαστρο που να καλύπτει τις ανάγκες μου

Παρ’ ότι έχω μία πραγματικά θαυμάσια οικογένεια, μου αρέσει να βγαίνω που και που κανένα βράδυ με τις φίλες μου ή να πηγαίνω στο γυμναστήριο. Γι’ αυτές τις περιπτώσεις, χρειάζεται το θήλαστρο. Το θήλαστρο που χρησιμοποιούσα στο νοσοκομείο συνοδευόταν από σφραγίδα έγκρισης από επαγγελματίες υγείας, γι’ αυτό αποφάσισα να συνεχίσω να χρησιμοποιώ τα προϊόντα της Medela.  Επέλεξα το βραβευμένο Swing, ένα ηλεκτρικό θήλαστρο προσωπικής χρήσης που είχε όλα όσα ζητούσα. Το θήλαστρο, μου προσφέρει μία εκπληκτικά φυσική αίσθηση. Η τεχνολογία νέας γενιάς δύο-φάσεων (2-Phase Expression) μου δίνει την αίσθηση ενός πραγματικού μωρού που θηλάζει. Προμηθεύτηκα μάλιστα και προστατευτικά θηλών που ταιριάζουν με ακρίβεια στο στήθος μου, για μια πιο άνετη εμπειρία άντλησης.