Αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις στο θηλασμό!

Πονάει το στήθος μου!

Rashimi Chopra, Δελχί, Ινδία, Μητέρα τριών παιδιών

Με τον ερχομό του τρίτου παιδιού, πολλοί νομίζουν ότι ο θηλασμός είναι περίπατος.  Τις πρώτες εβδομάδες κατέβαλλα τεράστιες προσπάθειες. Τώρα, θηλάζω το μωρό μου για τρεις μήνες χωρίς κανένα πρόβλημα.

Οι θηλές μου είχαν φλεγμονή…

Οι θηλές μου δεν ήταν συνηθισμένες σε τόσο «εντατική» χρήση και σύντομα έσκασαν και άρχισαν να πονούν. Το γάλα «κατέβηκε» την τρίτη ημέρα και το στήθος μου ήταν πρησμένο πολύ και έτρεχε γάλα. Επικοινώνησα με τη μαία μου και μου σύστησε μερικά προϊόντα φροντίδας στήθους της Medela, που θα με βοηθούσαν τη δύσκολη αυτή περίοδο.

Φροντίδα στήθους με το σωστό τρόπο

Η ανακούφιση που ένιωσα όταν έβαλα την κρύα κομπρέσα γέλης πάνω στο πρησμένο στήθος μου ήταν μεγάλη, ενώ τα επιθέματα στήθους μίας χρήσης απορροφούσαν όλες τις διαρροές γάλακτος από το στήθος. Ωστόσο, οι θηλές μου χρειάστηκαν παραπάνω χρόνο για να επανέλθουν. Μου έδειξαν πώς να βάζω καλύτερα το μωρό στη θηλή και χρησιμοποιούσα για αρκετό διάστημα τα προστατευτικά θηλών για να δώσω στις θηλές μου το χρόνο που χρειάζονταν για να συνέλθουν. Έτσι, συνέχισα να ταΐζω το μωρό μου με μητρικό γάλα.

Γρήγορη επούλωση

Μαζί με όλα αυτά, χρησιμοποίησα την ανακουφιστική Purelan. Οι θηλές μου σύντομα επανήλθαν στη φυσιολογική τους κατάσταση και ένιωσα μεγάλη ανακούφιση που μπορούσα και πάλι να απολαμβάνω το θηλασμό του μωρού μου.